Kehitys/oppikurssit/Qt4 Ruby-oppikurssi

Development | Tutorials
Revision as of 18:15, 22 August 2011 by Centerlink (Talk | contribs) (Created page with "== Sisällysluettelo ==")

Jump to: navigation, search
Other languages:
English • ‎suomi • ‎русский


Tekijä: Darshan Ishaya, qt-tutorial@darshancomputing.com

Alkuperäinen linkki:http://www.darshancomputing.com/qt4-qtruby-tutorial/

Qt®4 Ruby-oppikurssi

Tämä oppikurssi perehdyttää graafiseen käyttöliittymäohjelmointiin käyttäen Qt-työkalusarjaa, Ruby-kieltä, ja qt4-qtruby:a. Se on yksinkertainen siirros Nokian hienosta Qt-oppikurssista. Siksi enin osa tekstistä tämän kappaleen jälkeen tulee suoraan heidän oppikurssistaan. Olen muokannut sitä silloin kun on välttämätöntä selventää Ruby-sidoksia, ja olen järjestänyt uudelleen ja kirjoittanut uudelleen joitakin harvoja kappaleita tehdäkseni ne (toivon mukaan) hiukan selvemmäksi.

Tämä oppikurssi ei kata kaikkea; paino on graafisen käyttöliittymän ohjelmoinnin ohjelmointifilosofian opetamisessa, ja Qt:n ominaisuudet esitellään milloin niitä tarvitaan. Joitakin yleisesti käytettyjä ominaisuuksia ei käytetä koskaan tässä oppikurssissa.

Kappale yksi alkaa minimaalisella "Hei maailma"-ohjelmalla ja seuraavat kappaleet perehdyttävät uusiin konsepteihin. Kappaleeseen 14 mennessä "Hei maailma"-ohjelma kappaleesta 1 on muuttunut 448-riviseksi peliksi.

Jos Qt on sinulle täysin uutta, sinun pitäisi ehkä lukea Kuinka oppia Qt:ta, jos et ole sitä jo tehnyt. Pidä mielessä, että useimmat Qt-dokumentit ovat hyvin C++-suuntautuneita.

Sisällysluettelo

 1. Hello World!
 2. Calling it Quits
 3. Family Values
 4. Let There Be Widgets
 5. Building Blocks
 6. Building Blocks Galore!
 7. One Thing Leads to Another
 8. Preparing for Battle
 9. With Cannon You Can
 10. Smooth as Silk
 11. Giving It a Shot
 12. Hanging in the Air the Way Bricks Don't
 13. Game Over
 14. Facing the Wall

This little game doesn't look much like a modern GUI application. It uses some GUI techniques, but after you've worked through it, I recommend checking out the Application example, which presents a small GUI application with menus, tool bars, a status bar, and so on. There are quite a few very educational Examples. They are all written in C++, but are easy enough to follow since the point of them is to demonstrate usage of the Qt library, not C++ features.


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.