Help:Contribute (fi)


Olet tervetullut avustamaan KDE TechBase-wiki-sivustoa. Sisällön ja artikkelien korkealaatuisuuden ylläpitämiseksi on olemassa muutamien ohjeita, joita sinun pitäisi noudattaa. Tämä on lyhyt esittely muokkauksesta ja avustamisesta.

Mitkä sisällöt kuuluvat KDE TechBase-sivustolle

KDE Techbase on tärkein paikka korkeatasoiselle tekniselle tiedolle KDE:stä kohdistuen kolmannen osapuolten kehittäjille, riippumattomille ohjelmistomyyjille, levitysversioiden jakelijoille ja järjestelmähallinnoijille.

Techbase on paikka, jossa teknisten ihmisten, jotka eivät ole osa yhteisöä, pitäisi löytää kaikki tieto, jota he tarvitsevat päästäkseen alkuun KDE:n kanssa. Tämä kattaa KDE-sovelluksen kehityksen, KDE-asennuksen hallinnoinnin, tai KDE-ohjelmiston jakelun. Sisältö on korkealaatuinen ja stabiilia ja sisältää opaskirjoja, tietoja julkaisuaikatauluista ja menettelytavoista, teknisiä taustatietoja ja vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin.

Techbase ei vaadi, että sen käyttäjät ovat mukana yhteisössä, tilaavat mitään KDE-sähköpostilistaa tai muuta yhteisön sisäistä tietolähdettä kyetäkseen ymmärtämään ja käyttämään tarjottua tietoa. KDE-sovellusten kehittäjät voivat löytää hyödyllistä tietoa techbasesta niin kauan kuin se tyydyttää kolmansien osapuolten kehittäjien tarpeet, mutta he eivät ole techbase-sivuston pääkohde.

Lisätietoja löytyy artikkelista Help:Wiki Structure.

Loppukäyttäjädokumenttina käytä KDE UserBase. Yhteisötietona käytä KDE Community Wiki. Katso Wiki Landing Page-yleiskatsaus.

Minne uudet artikkelit laitetaan

KDE TechBase wiki käyttää alisivuja. Vilkaise nopeasti artikkelia Help:Wiki Structure. Lyhyesti: Älä lisää satunnaisesti ylimmän tason sivuja.

On mahdollista paikallistaa KDE TechBase-artikkelit muille kielille. Lue lisätietoja artikkelista Help:Wiki Translation.

Menettelytapa

Haluat lisätä uutta sisältöä. Laadun pitämiseksi korkeana luo artikkeli ensin käyttäjäsivullasi (esim.: User:foo/Mun artikkeli). Sitten kun se on valmis, keskustele artikkelista muiden kehittäjien kanssa ja oikolue se. Lopuksi, jos sijainti löytyy, siirrä sivu.

Sivun siirron jälkeen lisää itsesi seurantalistalle napauttamalla Watch-rekisteriä. Saat ilmoituksen sähköpostitse aina kun sivu muuttuu.

Muokkauksen perusteet

KDE TechBase wiki-sivustolla kaikki lukijat saavat muokata sisältöä ja rakennetta.

Katselmuskäytäntö ja sopimukset

Varmista, että lähetät tietoja, jotka ovat olennaisia wikin tiettyyn tarkoitukseen, tai sisältösi saatetaan poistaa. Voit aina käyttää Discussion tai talk-sivuja kysymysten kysymiseen tai tarkistamaan, että ideasi hyväksytään. Varmistu, että avustuksesi ei riko mitään lisenssiä.

Aloita muokkaus

KDE TechBase-sivun muokkauksen aloittamiseksi napauta Edit-linkkiä välilehdessä ylhäällä. Tämä tuo sinut muokkaussivulle: sivu, jossa on teksti-ikkuna, joka sisältää wikitext-ikkunan - muokattavan koodin, josta palvelin tuottaa valmiin sivun. Jos haluat vain kokeilla, tee se hiekkalaatikossa, ei täällä.

Kirjoita muutoksesi

Voit vain kirjoittaa tekstin. Kuitenkin peruswiki-markup-tekstien käyttäminen linkittämiseen ja tekemällä yksinkertaisia muotoiluja kasvattaa avustuksesi arvoa. Käytä tyyliä, jota käytetään muissa wiki-artikkeleissa. Jos noudatat tätä, avustuksesi on vielä arvokkaampi, koska heidän ei tarvitse siistiä sitä myöhemmin.

Tee yhteenveto muutoksistasi

Kirjoita lyhyt yhteenveto pikkukenttään muokkausikkunan alle.

Esimerkiksi: "Fixed a typo"

Esikatsele ennen tallentamista

Kun olet valmis, napauta Show preview-painiketta nähdäksesi miltä muutoksesi näyttävät ennen kuin teet niistä pysyviä. Toista muokkaa/esikatsele-prosessi kunnes olet tyytyväinen, napauta sitten Save page-painiketta ja muutoksesi liitetään välittömästi artikkeliin.

Wiki Markup-viite

Wikipedia tarjoaa lyhyen esittelyn tärkeimmistä mediawiki-syntaksista. Lue sivunmuokkausopaste.


This page was last edited on 18 July 2012, at 13:47. Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.