Ξεκινώντας

Revision as of 16:53, 4 January 2013 by FuzzyBot (Talk | contribs) (Updating to match new version of source page)

Jump to: navigation, search
Other languages:
Ελληνικά • ‎English • ‎suomi • ‎français • ‎日本語 • ‎한국어 • ‎Nederlands • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎Türkçe • ‎中文(中国大陆)‎
noframe
 
Warning
Οι σελίδες αυτές γράφονται εκ νέου για να συμβαδίζουν με τις νέες υποδομές του KDE και μπορεί να μην είναι σε σταθερή κατάσταση. Σε κάποια σελίδα μπορεί να υπάρχουν πληροφορίες και εντολές που να μην ισχύουν πλέον οπότε πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή.


Εισαγωγή

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να εμπλακείτε στην Κοινότητα KDE, ξεκινώντας απλά από τη χρήση του λογισμικού μας εως και τη συνεισφορά ως core platform προγραμματιστής.

Αυτό το τμήμα του KDE TechBase έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη συμμετοχή σας στην τεχνική πλευρά της κοινότητας KDE. Θα σας εξηγήσει πώς το λογισμικό KDE είναι δομημένο και κατασκευασμένο, και πώς μπορείτε να κάνετε build το KDE μόνοι σας.

Χρησιμοποιώντας λογισμικό KDE

Αν θέλετε απλώς να χρησιμοποιήσετε σταθερό λογισμικό KDE για τις καθημερινές σας ανάγκες, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε build το KDE λογισμικό μόνοι σας. Αντί αυτού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης λογισμικού που σας παρέχεται από τη διανομή Linux για να εγκαταστήσετε το πακέτο KDE.

Το καλύτερο μέρος για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό είναι μέσω των καναλιών υποστήριξης των διανομών, αν και μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες στις ακόλουθες σελίδες:

Αναζητώντας Βοήθεια

Αν αναζητάτε βοήθεια για τη χρήση του KDE Workspace ή Εφαρμογών KDE τότε μπορείτε να επισκεφτείτε την KDE UserBase.

Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή προβλήματα με την κατασκευή ή την ανάπτυξη λογισμικού KDE παρακαλώ μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια. Ωστόσο, να είστε υπομονετικοί κατά την αναμονή της απάντησης, και προσπαθείστε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, καθώς δεν πρόκειται να τα κάνουμεόλαγια σας. Δημιουργώντας και προσπαθώντας να κατανοήσετε γιατί κάτι δεν λειτουργεί είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε πώς γίνονται τα πράγματα με το σωστό τρόπο.

Browsing the code

The KDE project is all free and open source. You can view its source code and make changes.

http://projects.kde.org hosts the source for many KDE-related initiatives, including KDE itself. Choose a piece of KDE such as KDE Libraries, then click Repository to browse its source. Getting_Started/Sources explains the organization of KDE source code.

There are other utilities to browse the source code:

Κάνοντας Build και εκτελώντας λογισμικό KDE Από Πηγαίο Κώδικα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε build και να εγκαταστήσετε το λογισμικό KDE και η μέθοδος που θα επιλέξετε εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε με το λογισμικό αυτό. Συγκεκριμένα αν επιθυμείτε απλά να κάνετε build και να αναπτύξετε μια μόνο εφαρμογή μπορεί να μην χρειάζεστε ολόκληρη την πλατφόρμα ανάπτυξης KDE για αυτό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στη σελίδα Μέθοδοι Build.

If you simply want to build one application, the simple tutorial Building an Existing Application might be enough already.

noframe
 
Note
Quickstart: Αν είστε ανυπόμονοι να ξεκινήσετε χωρίς να καταλαβαίνετε αυτό που κάνετε τότε μπορείτε να προχωρήσετε με τη χρήση Ανάπτυξη Script, αλλά συνιστάται έντονα να διαβάσετε αυτή την τεκμηρίωση πρώτα.


Οι ακόλουθες ενότητες εξηγούν τα βήματα που πρέπει να κατανοήσετε και δίνουν τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για ένα επιτυχές build του λογισμικού KDE από τον πηγαίο κώδικα:

Μοντέλο Ανάπτυξης

TODO: Γενικές πληροφορίες για το μοντέλο ανάπτυξης, κύκλων παραδόσεων, κτλ.

Εργαλεία ανάπτυξης

Υπάρχουν πολλά Εργαλεία Ανάπτυξης που είτε είναι υποχρεωτικά είτε χρήσιμα για την ανάπτυξη λογισμού KDE. Για αυτά θα θέλετε συνήθως να χρησιμοποιήσετε τα σταθερά πακέρα που παρέχονται από τη διανομή σας.

Αν επιθυμείτε ένα γραφικό IDE για να προγραμματίσετε:

Συνεισφορά στο KDE

Μόλις εγκαταστήσετε το KDE μπορείτε να ξεκινήσετε τη συνεισφορά σας. Οι παρακάτω σελίδες θα σας βοηθήσουν να βρείτε πώς να συμβάλλετε ώστε να γίνει το KDE καλύτερο.

Action tool.svg


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.