Getting Started/Sources/fi

< Getting Started
Revision as of 18:53, 27 August 2011 by Centerlink (Talk | contribs) (Created page with "'''KDE-tuki''' -ryhmä on työkalujen ja kirjastojen ryhmä, joka on KDE:n kehittämä ja joista eri KDE-moduulit ovat riippuvaisia, mutta ne eivät itse ole KDE-kehitysalustasta...")

Jump to: navigation, search


Lähdekooditietokannat ja versionhallinta

KDE käyttää keskeistä verkkotietokantaa lähdekoodin tallentamiseen ja koodiin tehtyjen muutosten jäljittämiseen. Nykyisin KDE on keskellä siirtymistä päätietokannastamme Subversion (sv) Git -versionhallintaan, joten jotkut koodimoduulit elävät nykyisin Git-versionhallinnassa samalla kuin toiset ovat yhä saatavissa Subversion-versionhallinnasta. Tämä tarkoittaa, että sinun on tutustuttava molempiin järjestelmiin.

Lähdekoodin saaminen

Tämän voi tehdä kolmella päätavalla:

  • Hakea lähdekoodi suoraan KDE-lähdekooditietokannasta käyttäen joko Git- tai Subversion-ohjelmaa lähdekoodin kopioimiseen, koska siinä on nykyisin muutosten koko historia. Git-ohjelmassa tämä tunnetaan Tietokannan kloonauksena, Subversion-ohjelmassa se on Koodin Checking-Out -hakeminen. Tämä on kaikkein useimmiten tehty, jos haluat kehittää koodia aktiivisesti. Näistä git-tietokannat ovat saatavilla osoitteessa projects.kde.org.

Lataa lähdekooditietokannan tar-tilannevedospakkaus Git-kloonista tai Subversion checkout-pakkauksesta esilatausohjelmalle. Tämä on hyvä valinta, jos sinulla on hidas ja epäluotettava verkkoyhteys. Katso lisätietoja Lähdekoodin tilannevedos -sivulta.

  • Lataa vain tietyn hetken tai julkaisun tar-tilannevedospakkaus. Tämä tehdään useimmiten, jos sinä haluat kehittää koodia itse, mutta haluat stabiilin järjestelmäasennuksen, julkaisun testausta, tai sovelluksen kehittämistä KDE SC:n ulkopuolella.

Huomaa, että komennolla "Checkout" on eri merkitys Git-ohjelmassa kuin sillä on Subversion-ohjelmassa.

KDE-ohjelmistomoduulit

KDE-lähdekooditietokannan sisällä koodi on organisoitu Hankkeisiin ja Moduuleihin. Moduuleissa on myös lukuisia ylemmän tason ryhmityksiä.

Qt KDE

Moduuli 'Qt KDE on viimeisimmän Qt-julkaisun klooni, jossa on KDE-kohtaiset korjaukset, jotka ovat siten saatavilla ennen seuraavaa Qt-julkaisua.

Qt KDE -moduuli on saatavissa Git-tietokannasta:

KDE-tuki

KDE-tuki -ryhmä on työkalujen ja kirjastojen ryhmä, joka on KDE:n kehittämä ja joista eri KDE-moduulit ovat riippuvaisia, mutta ne eivät itse ole KDE-kehitysalustasta riippuvaisia. Näitä kirjastoja voidaan siten käyttää ei-KDE -sovelluksissa ilman, että ne ovat myöskään riippuvaisia KDE:sta.

The KDE Support group is currently split between Git and SVN:

KDE Software Compilation

The KDE Software Compilation (aka KDE SC) is an informal term covering all the KDE Software which is released together on the regular KDE Release Cycle.

The KDE SC group is currently split between Git and SVN:

KDE Development Platform

The KDE Development Platform group is defined as those KDE Modules that are required to run a KDE Application, i.e. the core libraries and runtime dependencies.

The KDE Development Platform is available from Git:

KDE Base Applications

The KDE Base Applications group is defined as those basic applications that are required by the Workspace and other Applications, such as file management, terminal emulation and text editing.

The KDE Base Applications are available from Git:

KDE Workspace

The KDE Workspace group (aka Plasma) is defined as those KDE Modules that are needed to run a workspace, such as the Desktop or Netbook. This group is not needed to run a KDE Application under another workspace such as Gnome or Windows.

KDE Applications

The KDE Applications group is defined as those KDE modules built on the KDE Development Platform that are hosted by the KDE infrastructure and are released as part of the regular KDE Release Cycle, i.e. they are part of the KDE SC.

The KDE Applications group is currently split between Git and SVN:

KDE Extragear

The KDE Extragear group is defined as those applications built on the KDE Development Platform that are hosted by the KDE infrastructure and have a stable release but are not part of a KDE Module and are not released as part of the regular KDE Release Cycle, i.e. they are not part of the KDE SC.

The KDE Extragear group is currently split between Git and SVN:

KDE Playground

The KDE Playground group is defined as those applications built on the KDE Development Platform that are hosted by the KDE infrastructure but have not yet had a stable release and may never be released.

The KDE Playground group is currently split between Git and SVN:

KDE Review

The KDE Review group is defined as those applications that are being reviewed for inclusion in a KDE Module or KDE Extragear, usually moving over from KDE Playground.

The KDE Review group is available from Git:

KDE Translations

KDE Websites

KDE Websites (websites/www)

KOffice

KOffice (koffice) git, stable in svn

Calligra


Content is available under Creative Commons License SA 4.0 unless otherwise noted.