Getting Started/Sources/Snapshots (ro)

Jump to: navigation, search


Contents

Getting Started/Sources/Snapshots

Extragerea surselor KDE din copii arhivate

Daca doriti sa creati o copie locala a unui modul din depozitul KDE, o puteti face mai rapid folosind copii arhivate ale modulelor (disponibile pe Internet in sistemul FTP al KDE). Aceasta pagina descrie procesul de creare al unei copii locale a unui modul KDE folosind o asemenea arhiva.

Nu uitati ca aceste arhive contin si dosare si fisiere ce faciliteaza administrarea copiei locale cu utilitarul Subversion. Astfel, folosirea copiilor arhivate este probabil cea mai rapida metoda de creare a unei copii locale.

noframe
 
Note
Aceasta metoda poate fi folosita doar daca modulul de care aveti nevoie este inclus in copiile arhivate, realizate automat in fiecare zi, si daca versiunea de care aveti nevoie este cea din dosarul principal /trunk/ al depozitului KDE.

Descarcarea arhivei

Mai intai deschideti pagina de selectare a imaginii serverului de FTP si alegeti imaginea cea mai apropiata de dumneavoastra (ca locatie); de obicei, aceasta imagine este cea mai rapida. Urmati legatura catre aceasta imagine si intrati in dosarul snapshots. In acest dosar veti gasi o lunga lista cu module KDE arhivate.

Descarcati arhiva cu numele de forma: kdemodul-svn.tar.bz2 (unde "modul" este numele modulului dorit). Salvati aceasta arhiva intr-un dosar pe computerul dumneavoastra; mai tarziu veti accesa acest dosar din linia de comanda.

noframe
 
Note
Este important sa descarcati arhiva continand -svn in nume. Exista si alte tipuri de arhive in acelasi dosar si pentru acelasi modul, dar numai arhivele continand -svn in nume pot fi folosite la crearea unei copii locale administrate cu utilitarul Subversion.

Crearea copiei locale a modulului KDE din arhiva

Pentru a crea o copie locala a modulului KDE continut in arhiva descarcata, deschideti o fereastra de terminal (daca lucrati intr-un mediu grafic) si introduceti urmatoarele comenzi:

cs # "cs" nu este "cd" scris gresit
tar xvjf /calea/catre/kdemodul-svn.tar.bz2
cd kdemodul
svn revert -R . # creaza fisierele care lipsesc.
svn up     # optional; actualizeaza codul sursa.

Informatii suplimentare

Acum aveti o copie locala a modulului KDE a carui arhiva ati descarcat-o. Cateva detalii folositoare:

 • Fiecare arhiva include un fisier cu numele README.svn-nightly, fisier care contine instructiuni de folosire a arhivei. Aici veti gasi, spre exemplu, comenzile svn "revert" si "up" folosite mai sus.
 • Arhivele sunt configurate pentru a va permite sa actualizati copia locala direct din depozitul KDE (svn://anonsvn.kde.org/). Daca doriti sa si inglobati modificari in depozit puteti folosi comanda svn switch --relocate in modul urmator:
  • Deschideti dosarul copiei locale intr-o fereastra de terminal (cs <numeModul>)
  • Daca accesati depozitul KDE cu protocolul SSH, executati comanda svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org svn+ssh://<utilizator>@svn.kde.org
  • Daca accesati depozitul KDE cu protocolul HTTPS, executati comanda svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org https://<utilizator>@svn.kde.org
  • Comanda svn switch --relocate are efectul de a modifica informatiile destinate clientului Subversion, existente in dosarul copiei locale, inlocuind fiecare aparitie a primei adrese cu cea de-a doua adresa. Nici o modificare nu are loc in depozitul KDE, deci nu este necesara o conexiune activa la Internet pentru a executa aceasta comanda.
 • Pentru a actualiza copia locala nu este necesar sa descarcati copii arhivate ale modulelor utilizate (este ineficienta folosirea arhivelor in acest scop); doar executati comanda svn up.

KDE® and the K Desktop Environment® logo are registered trademarks of KDE e.V.Legal