Getting Started/Sources/Snapshots (ro)

Jump to: navigation, search


Contents

Getting Started/Sources/Snapshots

Extragerea modulelor KDE din copii arhivate

Dacă doriţi să creaţi o copie locală a unui modul din depozitul KDE, o puteţi face mai rapid folosind copii arhivate ale modulelor (disponibile pe Internet în sistemul de descărcare al KDE). Această pagină descrie procesul de creare al unei copii locale a unui modul KDE folosind o asemenea arhivă.

Nu uitaţi că aceste arhive conţin şi dosare şi fişiere ce facilitează administrarea copiei locale cu utilitarul Subversion. Astfel, folosirea copiilor arhivate este probabil cea mai rapidă metodă de creare a unei copii locale.

noframe
 
Note
Această metodă poate fi folosită doar dacă modulul de care aveţi nevoie este inclus în copiile arhivate, realizate automat în fiecare zi, şi dacă versiunea de care aveţi nevoie este cea din dosarul principal /trunk/ al depozitului KDE.

Descărcarea arhivei

Mai întâi deschideţi pagina de selectare a imaginii serverului de descărcare şi alegeţi imaginea cea mai apropiată de dumneavoastră (ca locaţie); de obicei, această imagine este cea mai rapidă. Urmaţi legătura către această imagine şi intraţi în dosarul snapshots. În acest dosar veţi găsi o lungă listă cu module KDE arhivate.

Descărcaţi arhiva cu numele de forma: kdemodul-svn.tar.bz2 (unde "modul" este numele modulului dorit). Salvaţi această arhivă într-un dosar pe computerul dumneavoastră; mai tarziu veţi accesa acest dosar din linia de comanda.

noframe
 
Note
Este important să descărcaţi arhiva conţinând -svn în nume. Există şi alte tipuri de arhive în acelaşi dosar şi pentru acelaşi modul, dar numai arhivele conţinând -svn în nume pot fi folosite la crearea unei copii locale administrate cu utilitarul Subversion.

Crearea copiei locale a modulului KDE din arhivă

Pentru a crea o copie locală a modulului KDE conţinut în arhiva descărcată, deschideţi o fereastră de terminal (dacă lucraţi într-un mediu grafic) şi introduceţi următoarele comenzi:

cs # "cs" nu este "cd" scris greşit
tar xvjf /calea/către/kdemodul-svn.tar.bz2
cd kdemodul
svn revert -R . # crează fişierele care lipsesc.
svn up     # opţional; actualizează codul sursa.

Informaţii suplimentare

Acum aveţi o copie locală a modulului KDE a cărui arhivă aţi descărcat-o. Câteva detalii utile:

 • Fiecare arhivă include un fişier cu numele README.svn-nightly, fişier ce conţine instructiuni de folosire a arhivei. Aici veţi găsi, spre exemplu, comenzile svn "revert" şi "up" folosite mai sus.
 • Arhivele sunt configurate pentru a vă permite să actualizaţi copia locală direct din depozitul KDE (svn://anonsvn.kde.org/). Dacă doriţi să şi înglobaţi modificări în depozit puteţi folosi comanda svn switch --relocate în modul următor:
  • Deschideţi dosarul copiei locale într-o fereastră de terminal (cs <numeModul>)
  • Dacă accesaţi depozitul KDE cu protocolul SSH, executaţi comanda svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org svn+ssh://<utilizator>@svn.kde.org
  • Dacă accesaţi depozitul KDE cu protocolul HTTPS, executaţi comanda svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org https://<utilizator>@svn.kde.org
  • Comanda svn switch --relocate are efectul de a modifica informaţiile destinate clientului Subversion, existente în dosarul copiei locale, înlocuind fiecare apariţie a primei adrese cu cea de-a doua adresă. Nici o modificare nu are loc în depozitul KDE, deci nu este necesară o conexiune activă la Internet pentru a executa această comandă.
 • Pentru a actualiza copia locală nu este necesar să descărcaţi copii arhivate ale modulelor utilizate (este ineficientă folosirea arhivelor în acest scop); doar executaţi comanda svn up.

KDE® and the K Desktop Environment® logo are registered trademarks of KDE e.V.Legal