Difference between revisions of "Getting Started/Sources/Snapshots (ro)"

Jump to: navigation, search
 
(3 intermediate revisions by one user not shown)
Line 1: Line 1:
{{Template:I18n/Language Navigation Bar|Getting Started/Sources/Snapshots}}
+
 
 
{{TutorialBrowser|
 
{{TutorialBrowser|
  
 
series=Getting Started|
 
series=Getting Started|
  
name=Extragerea surselor KDE din copii arhivate|
+
name=Extragerea modulelor KDE din copii arhivate|
  
 
next=[[../../Build/KDE4|Compilarea KDE 4]]|
 
next=[[../../Build/KDE4|Compilarea KDE 4]]|
  
reading=[[../../Sources/Anonymous_SVN|Ghid de acces la depozitul KDE]]<br>[[../../Increased_Productivity_in_KDE4_with_Scripts|Creşterea productivităţii în KDE 4 folosind scripturi]]<br>[[Development/Tutorials/CMake |Introducere in folosirea utilitarului CMake]]|
+
reading=[[../../Sources/Anonymous_SVN|Ghid de acces la depozitul KDE]]<br>[[../../Increased_Productivity_in_KDE4_with_Scripts|Creşterea productivităţii în KDE 4 folosind scripturi]]<br>[[Development/Tutorials/CMake |Introducere în folosirea utilitarului CMake]]|
 
}}
 
}}
  
Daca doriti sa creati o copie locala a unui modul din depozitul KDE, exista o modalitate de a face mai rapid acest proces folosind copii arhivate ale depozitului KDE (pe care le puteti obtine din sistemul de FTP al KDE). Aceasta pagina descrie modalitatea de creare a unei copii locale a unui modul KDE folosind o asemenea arhiva.
+
Dacă doriţi să creaţi o copie locală a unui modul din depozitul KDE, o puteţi face mai rapid folosind copii arhivate ale modulelor (disponibile pe Internet în sistemul de descărcare al KDE). Această pagină descrie procesul de creare al unei copii locale a unui modul KDE folosind o asemenea arhivă.
  
Nu uitati ca aceste arhive contin si dosare si fisiere folosite de catre utilitarul Subversion. Astfel, folosirea copiilor arhivate este cea mai rapida metoda de creare a unei copii locale.
+
Nu uitaţi că aceste arhive conţin şi dosare şi fişiere ce facilitează administrarea copiei locale cu utilitarul Subversion. Astfel, folosirea copiilor arhivate este probabil cea mai rapidă metodă de creare a unei copii locale.
  
{{note|Aceasta metoda poate fi folosita doar daca modulul de care aveti nevoie este inclus in copiile arhivate realizate automat in fiecare zi si daca aveti nevoie de versiunea de dezvoltare (cea din '''/trunk/''').}}
+
{{note|Această metodă poate fi folosită doar dacă modulul de care aveţi nevoie este inclus în copiile arhivate, realizate automat în fiecare zi, şi dacă versiunea de care aveţi nevoie este cea din dosarul principal '''/trunk/''' al depozitului KDE.}}
  
== Descarcarea arhivei ==
+
== Descărcarea arhivei ==
  
Mai intai deschideti [http://download.kde.org/ pagina de selectare a unei imaginii a serverului KDE] si alegeti cea mai rapida imagine FTP, in functie de locatia dumneavoastra (de obicei este un server din tara/statul dumneavoastra). Urmati legatura catre aceasta imagine FTP si intrati in dosarul {{path|snapshots}}. In acest dosar veti gasi o lunga lista cu module KDE arhivate.
+
Mai întâi deschideţi [http://download.kde.org/ pagina de selectare a imaginii serverului de descărcare] şi alegeţi imaginea cea mai apropiată de dumneavoastră (ca locaţie); de obicei, această imagine este cea mai rapidă. Urmaţi legătura către această imagine şi intraţi în dosarul {{path|snapshots}}. În acest dosar veţi găsi o lungă listă cu module KDE arhivate.
  
Descarcati arhiva cu numele de forma: '''kdemodul-svn.tar.bz2'''. Salvati aceasta arhiva intr-un dosar pe computerul dumneavoastra, pe care il veti accesa mai apoi din linia de comanda.
+
Descărcaţi arhiva cu numele de forma: '''kdemodul-svn.tar.bz2''' (unde "modul" este numele modulului dorit). Salvaţi această arhivă într-un dosar pe computerul dumneavoastră; mai tarziu veţi accesa acest dosar din linia de comanda.
  
{{note|Este important sa descarcati arhiva continand '''-svn''' in nume. Exista si alte tipuri de arhive in acelasi dosar si pentru acelasi modul, dar numai arhivele continand '''-svn''' in nume pot fi folosite la crearea unei copii locale administrate cu utilitarul Subversion.}}
+
{{note|Este important să descărcaţi arhiva conţinând '''-svn''' în nume. Există şi alte tipuri de arhive în acelaşi dosar şi pentru acelaşi modul, dar numai arhivele conţinând '''-svn''' în nume pot fi folosite la crearea unei copii locale administrate cu utilitarul Subversion.}}
  
== Crearea copiei locale a modulului KDE din arhiva ==
+
== Crearea copiei locale a modulului KDE din arhivă ==
  
Pentru a crea o copie locala a modulului KDE continut in arhiva descarcata, deschideti o fereastra de terminal (daca lucrati intr-un mediu grafic) si introduceti urmatoarele comenzi:
+
Pentru a crea o copie locală a modulului KDE conţinut în arhiva descărcată, deschideţi o fereastră de terminal (dacă lucraţi într-un mediu grafic) şi introduceţi următoarele comenzi:
  
  cs # [[Getting_Started/Increased_Productivity_in_KDE4_with_Scripts/.bashrc|"cs" nu este "cd" scris gresit]]
+
  cs # [[Getting_Started/Increased_Productivity_in_KDE4_with_Scripts/.bashrc|"cs" nu este "cd" scris greşit]]
  tar xvjf /calea/catre/kdemodul-svn.tar.bz2
+
  tar xvjf /calea/către/kdemodul-svn.tar.bz2
 
  cd kdemodul
 
  cd kdemodul
  svn revert -R . # creaza fisierele care lipsesc.
+
  svn revert -R . # crează fişierele care lipsesc.
  svn up          # optional; actualizeaza codul sursa.
+
  svn up          # opţional; actualizează codul sursa.
  
== Informatii suplimentare ==
+
== Informaţii suplimentare ==
  
Acum aveti o copie locala a modulului KDE a carui arhiva ati descarcat-o. Cateva detalii folositoare:
+
Acum aveţi o copie locală a modulului KDE a cărui arhivă aţi descărcat-o. Câteva detalii utile:
  
* Fiecare arhiva include un fisier cu numele README.svn-nightly, fisier care contine informatiile privind folosirea arhivei. Aici veti gasi, spre exemplu, comenzile svn "revert" si "up" folosite mai sus.
+
* Fiecare arhivă include un fişier cu numele <tt>README.svn-nightly</tt>, fişier ce conţine instructiuni de folosire a arhivei. Aici veţi găsi, spre exemplu, comenzile svn "revert" şi "up" folosite mai sus.
* Arhivele sunt configurate pentru a va permite sa actualizati copia locala direct din depozitul KDE (svn://anonsvn.kde.org/). Daca doriti sa si inglobati modificari in depozit puteti folosi comanda svn "switch", asa cum este descris in fisierul README.svn-nightly.
+
* Arhivele sunt configurate pentru a permite să actualizaţi copia locală direct din depozitul KDE (svn://anonsvn.kde.org/). Dacă doriţi să şi înglobaţi modificări în depozit puteţi folosi comanda <tt>svn switch --relocate</tt> în modul următor:
** Deschideti dosarul copiei locale intr-o fereastra de terminal (cs <numeModul>)
+
** Deschideţi dosarul copiei locale într-o fereastră de terminal (cs <numeModul>)
** Daca accesati depozitul KDE cu protocolul SSH, executati comanda '''svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org svn+ssh://<utilizator>@svn.kde.org'''
+
** Dacă accesaţi depozitul KDE cu protocolul SSH, executaţi comanda '''svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org svn+ssh://<utilizator>@svn.kde.org'''
** Daca accesati depozitul KDE cu protocolul HTTPS, executati comanda '''svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org <nowiki>https://<utilizator>@svn.kde.org</nowiki>'''
+
** Dacă accesaţi depozitul KDE cu protocolul HTTPS, executaţi comanda '''svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org <nowiki>https://<utilizator>@svn.kde.org</nowiki>'''
** Comanda <tt>svn switch --relocate</tt> are efectul de a modifica informatiile destinate clientului Subversion, existente in dosarul copiei locale, inlocuind fiecare aparitie a primei adrese cu cea de-a doua adresa. Nici o modificare nu are loc in depozitul KDE, deci nu este necesara o conexiune activa la Internet pentru a executa aceasta comanda.
+
** Comanda <tt>svn switch --relocate</tt> are efectul de a modifica informaţiile destinate clientului Subversion, existente în dosarul copiei locale, înlocuind fiecare apariţie a primei adrese cu cea de-a doua adresă. Nici o modificare nu are loc în depozitul KDE, deci nu este necesară o conexiune activă la Internet pentru a executa această comandă.
* Pentru a actualiza copia locala nu este necesar sa descarcati copii arhivate ale modulelor utilizate (este ineficienta folosirea arhivelor in acest scop): doar executati comanda "svn up".
+
* Pentru a actualiza copia locală nu este necesar să descărcaţi copii arhivate ale modulelor utilizate (este ineficientă folosirea arhivelor în acest scop); doar executaţi comanda <tt>svn up</tt>.
  
 
[[Category:Build KDE]]
 
[[Category:Build KDE]]

Latest revision as of 10:56, 15 July 2012

Extragerea modulelor KDE din copii arhivate

Dacă doriţi să creaţi o copie locală a unui modul din depozitul KDE, o puteţi face mai rapid folosind copii arhivate ale modulelor (disponibile pe Internet în sistemul de descărcare al KDE). Această pagină descrie procesul de creare al unei copii locale a unui modul KDE folosind o asemenea arhivă.

Nu uitaţi că aceste arhive conţin şi dosare şi fişiere ce facilitează administrarea copiei locale cu utilitarul Subversion. Astfel, folosirea copiilor arhivate este probabil cea mai rapidă metodă de creare a unei copii locale.

noframe
 
Note
Această metodă poate fi folosită doar dacă modulul de care aveţi nevoie este inclus în copiile arhivate, realizate automat în fiecare zi, şi dacă versiunea de care aveţi nevoie este cea din dosarul principal /trunk/ al depozitului KDE.

[edit] Descărcarea arhivei

Mai întâi deschideţi pagina de selectare a imaginii serverului de descărcare şi alegeţi imaginea cea mai apropiată de dumneavoastră (ca locaţie); de obicei, această imagine este cea mai rapidă. Urmaţi legătura către această imagine şi intraţi în dosarul snapshots. În acest dosar veţi găsi o lungă listă cu module KDE arhivate.

Descărcaţi arhiva cu numele de forma: kdemodul-svn.tar.bz2 (unde "modul" este numele modulului dorit). Salvaţi această arhivă într-un dosar pe computerul dumneavoastră; mai tarziu veţi accesa acest dosar din linia de comanda.

noframe
 
Note
Este important să descărcaţi arhiva conţinând -svn în nume. Există şi alte tipuri de arhive în acelaşi dosar şi pentru acelaşi modul, dar numai arhivele conţinând -svn în nume pot fi folosite la crearea unei copii locale administrate cu utilitarul Subversion.

[edit] Crearea copiei locale a modulului KDE din arhivă

Pentru a crea o copie locală a modulului KDE conţinut în arhiva descărcată, deschideţi o fereastră de terminal (dacă lucraţi într-un mediu grafic) şi introduceţi următoarele comenzi:

cs # "cs" nu este "cd" scris greşit
tar xvjf /calea/către/kdemodul-svn.tar.bz2
cd kdemodul
svn revert -R . # crează fişierele care lipsesc.
svn up     # opţional; actualizează codul sursa.

[edit] Informaţii suplimentare

Acum aveţi o copie locală a modulului KDE a cărui arhivă aţi descărcat-o. Câteva detalii utile:

 • Fiecare arhivă include un fişier cu numele README.svn-nightly, fişier ce conţine instructiuni de folosire a arhivei. Aici veţi găsi, spre exemplu, comenzile svn "revert" şi "up" folosite mai sus.
 • Arhivele sunt configurate pentru a vă permite să actualizaţi copia locală direct din depozitul KDE (svn://anonsvn.kde.org/). Dacă doriţi să şi înglobaţi modificări în depozit puteţi folosi comanda svn switch --relocate în modul următor:
  • Deschideţi dosarul copiei locale într-o fereastră de terminal (cs <numeModul>)
  • Dacă accesaţi depozitul KDE cu protocolul SSH, executaţi comanda svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org svn+ssh://<utilizator>@svn.kde.org
  • Dacă accesaţi depozitul KDE cu protocolul HTTPS, executaţi comanda svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org https://<utilizator>@svn.kde.org
  • Comanda svn switch --relocate are efectul de a modifica informaţiile destinate clientului Subversion, existente în dosarul copiei locale, înlocuind fiecare apariţie a primei adrese cu cea de-a doua adresă. Nici o modificare nu are loc în depozitul KDE, deci nu este necesară o conexiune activă la Internet pentru a executa această comandă.
 • Pentru a actualiza copia locală nu este necesar să descărcaţi copii arhivate ale modulelor utilizate (este ineficientă folosirea arhivelor în acest scop); doar executaţi comanda svn up.

This page was last modified on 15 July 2012, at 10:56. This page has been accessed 4,634 times. Content is available under Creative Commons License SA 3.0 as well as the GNU Free Documentation License 1.2.
KDE® and the K Desktop Environment® logo are registered trademarks of KDE e.V.Legal