Difference between revisions of "Getting Started/Sources/Anonymous SVN (fi)"

Jump to: navigation, search
m (Translation of an incomplete (a short partly translated) text.)
 
Line 1: Line 1:
{{Template:I18n/Language Navigation Bar|Getting Started/Sources/Anonymous SVN}}
+
 
 
{{TutorialBrowser|
 
{{TutorialBrowser|
  

Latest revision as of 13:27, 18 July 2012

Getting KDE Sources Using Anonymous Subversion (SVN)
Tutorial Series   Getting Started
Previous   None
What's Next   Building KDE4
Further Reading   Version Control with Subversion

Contents

[edit] Yhteenveto

Sellaisille henkilöille, jotka haluavat pysyä "ajan tasalla" on helppo tapa pitää paikallinen kopio KDE-lähdekoodista ajantasalla - anonyymi SVN.

Vaihtoehtoisesti, asenna KDE SVN-pakkaukset Linux-levitysversiostasi.

[edit] Anonyymi SVN

[edit] Subversion-ohjelman asetukset

Asenna ensimmäiseksi subversion (svn) -ohjelman binääritiedostot, jos ne eivät jo ole tietokoneellasi. Käyttöjärjestelmässä pitäisi olla pakkaus sitä varten. Vaihtoehtoisesti voit hakea ja kääntää sen itse osoitteesta svn-projektin lataussivu. Lue KDE Subversion-oppikurssi, jos olet kiinnostunut kuinka Subversion-ohjelmaa käytetään.

[edit] KDE-koodin hakeminen

Versionhallinnan /trunk/-haara on se paikka, jossa Qt4-perustainen KDE 4 kehitetään. Seuraavana on minimijoukko moduuleja, jotka sinun on haettava (checkout) versionhallinnasta voidaksesi kääntää KDE:n ja KDE-ohjelmistoja:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/KDE/kdelibs
svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/KDE/kdebase

Jos haluat oxygen-kuvakkeet, sinun on haettava:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/kdesupport/oxygen-icons
Ktip.png
 
Tip
Jos palomuurisi ei salli omavaltaisia portteja, korvaa url-polku svn://anonsvn.kde.org/ polulla svn://websvn.kde.org:443/ yllä olevassa komennossa.


Ktip.png
 
Tip
Moduulilla kdebase on ulkoinen riippuvuus, joka käyttää svn:externals. Pulmana on tällä hetkellä, että externals-ominaisuus on asetettu absoluuttisena polkuna, joka osoittaa anonsvn-ohjelmaan. Niille, jotka ovat palomuurin takana tämä on pulma. Voit muuttaa tätä ominaisuutta työtilassasi käyttäen kahta komentoa:
cs KDE
svn propset svn:externals "lib svn://websvn.kde.org:443/home/kde/trunk/KDE/kdebase/runtime/kstyles/oxygen/lib" kdebase/workspace/kwin/clients/oxygen 
svn propset svn:externals "lib svn://websvn.kde.org:443/home/kde/trunk/KDE/kdebase/runtime/kstyles/oxygen/lib" kdebase/workspace/kwin/clients/ozone
Tällä tavalla external-ominaisuus etsii lisätiedostoja websvn-repositorystä. On olemassa myös kdenetwork/kget/transfer-plugins/bittorrent ja kdebase/workspace/kwin/clients/ozone, jotka käyttävät svn:externals url-osoitteen saamiseksi svn propget svn:externals PATH -komentoa ja korvaavat anonsvn.kde.org -osoitteen websvn.kde.org:443 -osoitteella myös täällä.


qt-copy on kopio viimeisimmästä stabiilista Qt-julkaisusta, joka toimii KDE:n kanssa, laitettuna SVN-versionhallintaaan elämää helpottamaan. Se sisältää KDE-kehittäjien korjauksia, jotka eivät ole vielä löytäneet tietään Qt:hen. Ne ovat suositeltavia kaikille niille, jotka työskentelevät KDE:n trunk-haaran kanssa. Ohjeita siitä, kuinka se haetaan ja asetetaan löytyy täällä.

Jos haluat täydellisen kopion koko KDE-jakeluversiosta, voit yksinkertaisesti hakea koko lähdekoodipuun yhdellä komennolla:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/KDE
noframe
 
Note
On järkevämpää ensin käyttää KDE Source Repository Web-selainta. Sitä käyttämällä voit valita, mitkä moduulit haet. Tällä tavalla on nopeampaa asentaa KDE ja testata sitä.

Jos haluat lisäohjelmistopakkauksia, voit hakea myös seuraavat moduulit trunk/-haarasta:

koffice
extragear
playground
kdereview

Joten jos esimerkiksi haluat hakea koffice-ohjelman trunk-haaran, voit käyttää komentoa:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/koffice

[edit] Hakeminen trunk-haarasta tilannevedoksilla

Jos haet moduuleja trunk/-haarasta, säästät aikaa käyttämällä tilannevedoksia. Subversion-ohjelman trunk snapshots-käyttöä kuvaillaan Subversion snapshots-oppikurssisivulla.

[edit] Haetaan sen sijaan KDE 3

Jos haluat jäljittää KDE 3:n etkä viimeisintä versiota, voit hakea KDE 3.5-lähdekoodin komennolla:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/branches/arts/1.5/arts
svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/branches/KDE/3.5/

Ja jos haluat vastaavan qt-copy-moduulin:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/branches/qt/3.3/qt-copy

[edit] Tietyn julkaisun hakeminen

KDE-moduuli merkataan tunnisteilla (tags) jokaisessa julkaisussa niin että on mahdollista hakea määrätty KDE-julkaisu. Useimmilla KDE-moduuleilla on tunniste, joka on muotoa tags/KDE/X.Y.Z (missä X, Y ja Z edustavat tarkkaa versiota). Taidemoduuleilla (joita tarvitaan vain KDE 2:ssa ja KDE 3:ssa) on erilainen tunnistenimimuoto, tags/arts/X.Y.Z. Esimerkiksi kdelibs-moduulin KDE 3.5.0-hakua varten käytetään komentoa:

svn co svn://anonsvn.kde.org/home/kde/tags/KDE/3.5.0/kdelibs/

Jos haluat päivittää tämän haun KDE 3.5.5:een, käytä komentoa:

svn switch svn://anonsvn.kde.org/home/kde/tags/KDE/3.5.5/kdelibs
Ktip.png
 
Tip
Jos käytät /branch/ tai /trunk/ -polkua, ei ole tarvetta käyttää switch-parametriä, riittää kun suorittaa komennon svn update.


[edit] Suomennosten hakeminen

Jos haet suomennoksia ja muita paikallistamisia, hae asiaankuuluva kieli kyseistä moduulista: l10n-kde4 (KDE4) tai l10n-kde3 (KDE3).

noframe
 
Warning
Moduuli l10n on äärimmäisen laaja. Varmista, että sinulla on paljon aikaa ja levytilaa käytettävissä ennen kuin haet koko l10n-moduulin. Useimmat ihmiset hakevat tietyn kielialihakemiston koko l10n-moduulin sijasta.


Olet nyt valmis käynnistämään KDE:n kääntämisen! Vieraile tällä sivulla lukemassa trunk-haaran kääntämisohjeita tai tällä sivulla lukemassa viimeisimmän stabiilin julkaisun kääntämisohjeita.

[edit] Hakeminen versionhallinnasta välityspalvelimen takaa

Jos yllä olevan vihje ei auttanut sinua, olet oivaltanut, että ainoa tapa edetä tuntuu olevan osoite http://anonsvn.kde.org/.. , sen jälkeen sinun on hypättävä muutaman renkaan lävitse hakeaksesi svn-haun. Koska http:// pääsy on avoin vain kehittäjille, sinun on käytettävä svn:// -osoitetta. Transconnect on pieni ohjelmapalanen, joka voi hoitaa kaiken liikenteen ystävällisen naapurivälityspalvelimen lävitse. Hae ohjelman lähdekoodi osoitteesta http://transconnect.sourceforge.net/, käännä se ja muokkaa ~/.tconn/tconn.conf -tiedosto osoittamaan välityspalvelintasi. Vie LD_PRELOAD-muuttuja kuten README-tiedostossa selitetään ja olet valmis käyttämään ohjelmaa.

[edit] Myös mielenkiintoista

  • Vieraile osoitteessa http://websvn.kde.org/, jos haluat selata lähdekoodia webissä.
  • anonsvn.kde.org on round robin-tyyppinen DNS-tulokohta, joka ratkaisee yhden useasta anonsvn-peilipalvelimesta. DNS-asetuksia ylläpitää the KDE sysadmins. Olisi kuitenkin haluttavaa valita paikallinen peilipalvelin eksplisiittisesti. Joitakin peilipalvelimia on lueteltu alla, ne on lajiteltu suorituskyvyn mukaan:
    • kde.mneisen.org sijaitsee lähellä Nürnberg, Saksa ja sitä ylläpitää Martin Eisenhardt
    • www.englishbreakfastnetwork.org isännöi myös anonyymia SVN peilipalvelinta osoitteessa University of Nijmegen, Hollanti. Sitä ylläpitää Adriaan de Groot
  • On olemassa myös alias-osoitteet anonsvn1.kde.org, anonsvn2.kde.org ja anonsvn3.kde.org, jotka osoittavat peilipalvelimille, jotka käyttävät DNS:ssä round robin-tyyppistä valintaa (yllä olevista kaksi ja kolmas mneisen.org-peilipalvelin). Jos sinulla on pulmia, koska peilipalvelin ei toimi, voit aina valita määrätyn palvelimen käyttämällä joko koko nimeä tai yksinkertaisesti anonsvn1, 2 tai 3.
Ole varovainen, kun vaihdat peilipalvelimien välillä. SVN muistaa palvelimen työkopiossa, joten vaihtoa varten sinun on suoritettava komento
svn switch --relocate svn://anonsvn.kde.org/ svn://kde.mneisen.org/
kaikissa hauissa (checkout).

Jos olet kiinnostunut asettamaan svn-peilipalvelimen, ota yhteys osoitteeseen the KDE sysadmins.


This page was last modified on 18 July 2012, at 13:27. This page has been accessed 4,438 times. Content is available under Creative Commons License SA 3.0 as well as the GNU Free Documentation License 1.2.
KDE® and the K Desktop Environment® logo are registered trademarks of KDE e.V.Legal