Development/Tutorials/Qt4 Ruby Tutorial/fi: Difference between revisions

    From KDE TechBase
    (Created page with "Seinää vasten")
    (Created page with "Tämä pieni peli ei näytä modernilta graafiselta käyttöliittymäsovellukselta. Se käyttää joitakin graafisen käyttöliittymän tekniikoita, mutta kun olet työskennellyt...")
    Line 38: Line 38:
    #[[Special:myLanguage/Development/Tutorials/Qt4 Ruby Tutorial/Chapter 14|Seinää vasten]]
    #[[Special:myLanguage/Development/Tutorials/Qt4 Ruby Tutorial/Chapter 14|Seinää vasten]]


    This little game doesn't look much like a modern GUI application. It uses some GUI techniques, but after you've worked through it, I recommend checking out the [http://doc.qt.nokia.com/latest/mainwindows-application.html Application] example, which presents a small GUI application with menus, tool bars, a status bar, and so on. There are quite a few very educational [http://doc.qt.nokia.com/latest/all-examples.html Examples]. They are all written in C++, but are easy enough to follow since the point of them is to demonstrate usage of the Qt library, not C++ features.
    Tämä pieni peli ei näytä modernilta graafiselta käyttöliittymäsovellukselta. Se käyttää joitakin graafisen käyttöliittymän tekniikoita, mutta kun olet työskennellyt sen lävitse, suosittelen tarkistamaan [http://doc.qt.nokia.com/latest/mainwindows-application.html Sovellus]-esimerkin, joka esittelee pienen graafisen käyttöliittymäsovelluksen valikoilla, työkalupalkeilla, tilapalkilla jne. On olemassa aika harvoja todella opetuksellisia [http://doc.qt.nokia.com/latest/all-examples.html Esimerkkejä]. Ne kaikki on kirjoitettu C++ -kielellä, mutta niitä on helppo seurata, koska niiden tarkoituksena on esitellä Qt-kirjaston käyttöä, ei C++ -ominaisuuksia.


    [[Category:Ruby]]
    [[Category:Ruby]]

    Revision as of 18:24, 22 August 2011

    Other languages:


    Tekijä: Darshan Ishaya, [email protected]

    Alkuperäinen linkki:http://www.darshancomputing.com/qt4-qtruby-tutorial/

    Qt®4 Ruby-oppikurssi

    Tämä oppikurssi perehdyttää graafiseen käyttöliittymäohjelmointiin käyttäen Qt-työkalusarjaa, Ruby-kieltä, ja qt4-qtruby:a. Se on yksinkertainen siirros Nokian hienosta Qt-oppikurssista. Siksi enin osa tekstistä tämän kappaleen jälkeen tulee suoraan heidän oppikurssistaan. Olen muokannut sitä silloin kun on välttämätöntä selventää Ruby-sidoksia, ja olen järjestänyt uudelleen ja kirjoittanut uudelleen joitakin harvoja kappaleita tehdäkseni ne (toivon mukaan) hiukan selvemmäksi.

    Tämä oppikurssi ei kata kaikkea; paino on graafisen käyttöliittymän ohjelmoinnin ohjelmointifilosofian opetamisessa, ja Qt:n ominaisuudet esitellään milloin niitä tarvitaan. Joitakin yleisesti käytettyjä ominaisuuksia ei käytetä koskaan tässä oppikurssissa.

    Kappale yksi alkaa minimaalisella "Hei maailma"-ohjelmalla ja seuraavat kappaleet perehdyttävät uusiin konsepteihin. Kappaleeseen 14 mennessä "Hei maailma"-ohjelma kappaleesta 1 on muuttunut 448-riviseksi peliksi.

    Jos Qt on sinulle täysin uutta, sinun pitäisi ehkä lukea Kuinka oppia Qt:ta, jos et ole sitä jo tehnyt. Pidä mielessä, että useimmat Qt-dokumentit ovat hyvin C++-suuntautuneita.

    Sisällysluettelo

    1. Hei Maailma!
    2. Sen kutsuminen aiheuttaa poistumisen
    3. Perhearvot
    4. Olkoon siellä käyttöliittymäkomponentit
    5. Lohkojen rakentaminen
    6. Galore-rakennuslohkot!
    7. Yksi asia johtaa toiseen
    8. Valmistautuminen taisteluun
    9. Tykkien avulla onnistut
    10. Sileää kuin silkki
    11. Anna sille laukaus
    12. Riippuen ilmassa tavalla, johon tiilet eivät kykene
    13. Peli lopussa
    14. Seinää vasten

    Tämä pieni peli ei näytä modernilta graafiselta käyttöliittymäsovellukselta. Se käyttää joitakin graafisen käyttöliittymän tekniikoita, mutta kun olet työskennellyt sen lävitse, suosittelen tarkistamaan Sovellus-esimerkin, joka esittelee pienen graafisen käyttöliittymäsovelluksen valikoilla, työkalupalkeilla, tilapalkilla jne. On olemassa aika harvoja todella opetuksellisia Esimerkkejä. Ne kaikki on kirjoitettu C++ -kielellä, mutta niitä on helppo seurata, koska niiden tarkoituksena on esitellä Qt-kirjaston käyttöä, ei C++ -ominaisuuksia.