Getting Started/Sources/fi
Lähdekooditietokannat ja versionhallinta
KDE käyttää keskeistä verkkotietokantaa lähdekoodin tallentamiseen ja koodiin tehtyjen muutosten jäljittämiseen. Nykyisin KDE on keskellä siirtymistä päätietokannastamme Subversion (sv) Git -versionhallintaan, joten jotkut koodimoduulit elävät nykyisin Git-versionhallinnassa samalla kuin toiset ovat yhä saatavissa Subversion-versionhallinnasta. Tämä tarkoittaa, että sinun on tutustuttava molempiin järjestelmiin.
Lähdekoodin saaminen
Tämän voi tehdä kolmella päätavalla:
- Hakea lähdekoodi suoraan KDE-lähdekooditietokannasta käyttäen joko Git- tai Subversion-ohjelmaa lähdekoodin kopioimiseen, koska siinä on nykyisin muutosten koko historia. Git-ohjelmassa tämä tunnetaan Tietokannan kloonauksena, Subversion-ohjelmassa se on Koodin Checking-Out -hakeminen. Tämä on kaikkein useimmiten tehty, jos haluat kehittää koodia aktiivisesti. Näistä git-tietokannat ovat saatavilla osoitteessa projects.kde.org.
Lataa lähdekooditietokannan tar-tilannevedospakkaus Git-kloonista tai Subversion checkout-pakkauksesta esilatausohjelmalle. Tämä on hyvä valinta, jos sinulla on hidas ja epäluotettava verkkoyhteys. Katso lisätietoja Lähdekoodin tilannevedos -sivulta.
- Lataa vain tietyn hetken tai julkaisun tar-tilannevedospakkaus. Tämä tehdään useimmiten, jos sinä haluat kehittää koodia itse, mutta haluat stabiilin järjestelmäasennuksen, julkaisun testausta, tai sovelluksen kehittämistä KDE SC:n ulkopuolella.
Huomaa, että komennolla "Checkout" on eri merkitys Git-ohjelmassa kuin sillä on Subversion-ohjelmassa.
KDE-ohjelmistomoduulit
KDE-lähdekooditietokannan sisällä koodi on organisoitu Hankkeisiin ja Moduuleihin. Moduuleissa on myös lukuisia ylemmän tason ryhmityksiä.
Qt KDE
Moduuli 'Qt KDE on viimeisimmän Qt-julkaisun klooni, jossa on KDE-kohtaiset korjaukset, jotka ovat siten saatavilla ennen seuraavaa Qt-julkaisua.
Qt KDE -moduuli on saatavissa Git-tietokannasta:
KDE-tuki
KDE-tuki -ryhmä on työkalujen ja kirjastojen ryhmä, joka on KDE:n kehittämä ja joista eri KDE-moduulit ovat riippuvaisia, mutta ne eivät itse ole KDE-kehitysalustasta riippuvaisia. Näitä kirjastoja voidaan siten käyttää ei-KDE -sovelluksissa ilman, että ne ovat myöskään riippuvaisia KDE:sta.
KDE-tukiryhmä on nykyisin jakaantunut Git- ja SVN-tietokantojen välille:
KDE-ohjelmiston kääntäminen
KDE-ohjelmistokääntäminen (eli KDE SC) on epävirallien termi, joka kattaa kaikki KDE-ohjelmistot, jotka julkaistaan yhdessä säännöllisessä KDE-julkaisusyklissä.
KDE SC -ryhmä on nykyisin jakaantunut Git-tietokannan ja SVN-tietokannan välille:
KDE Development Platform
The KDE Development Platform group is defined as those KDE Modules that are required to run a KDE Application, i.e. the core libraries and runtime dependencies.
The KDE Development Platform is available from Git:
KDE Base Applications
The KDE Base Applications group is defined as those basic applications that are required by the Workspace and other Applications, such as file management, terminal emulation and text editing.
The KDE Base Applications are available from Git:
KDE Workspace
The KDE Workspace group (aka Plasma) is defined as those KDE Modules that are needed to run a workspace, such as the Desktop or Netbook. This group is not needed to run a KDE Application under another workspace such as Gnome or Windows.
KDE Applications
The KDE Applications group is defined as those KDE modules built on the KDE Development Platform that are hosted by the KDE infrastructure and are released as part of the regular KDE Release Cycle, i.e. they are part of the KDE SC.
The KDE Applications group is currently split between Git and SVN:
- KDE Accessibility (kdeaccessibility)
- KDE Admin (kdeadmin)
- KDE Artwork (kdeartwork)
- KDE Bindings (kdebindings)
- KDE Examples (kdeexamples)
- KDE Education (kdeedu)
- KDE Games (kdegames)
- KDE Graphics (kdegraphics)
- KDE Multimedia (kdemultimedia)
- KDE Network (kdenetwork)
- Plasma Addons (kdeplasma-addons)
- KDE PIM / Kontact
- KDE SDK (kdesdk)
- KDE Toys (kdetoys)
- KDE Utilities (kdeutils)
- KDE Web Development (kdewebdev)
KDE Extragear
The KDE Extragear group is defined as those applications built on the KDE Development Platform that are hosted by the KDE infrastructure and have a stable release but are not part of a KDE Module and are not released as part of the regular KDE Release Cycle, i.e. they are not part of the KDE SC.
The KDE Extragear group is currently split between Git and SVN:
KDE Playground
The KDE Playground group is defined as those applications built on the KDE Development Platform that are hosted by the KDE infrastructure but have not yet had a stable release and may never be released.
The KDE Playground group is currently split between Git and SVN:
KDE Review
The KDE Review group is defined as those applications that are being reviewed for inclusion in a KDE Module or KDE Extragear, usually moving over from KDE Playground.
The KDE Review group is available from Git:
KDE Translations
KDE Websites
KDE Websites (websites/www)
KOffice
KOffice (koffice) git, stable in svn