Getting Started (fi)

Jump to: navigation, search


Contents

Johdanto

KDE-yhteisöön voi liittyä monella tavalla alkaen yksinkertaisesti ohjelmistomme käyttämisestä ja ulottuen aina ydinalustan kehittämiseen.

Löydät lisätietoja liittymisestä KDE:hen seuraavista linkeistä:

Tämä KDE TechBase -lohko on suunniteltu auttamaan KDE-yhteisön tekniseen puoleen liittymisessä. Se selittää, millainen KDE-ohjelmisto on rakenteeltaan ja kuinka se on käännetään lähdekoodista toimivaksi sovellukseksi, ja kuinka voit itse osallistua KDE:n rakentamiseen.

noframe
 
Note
Pika-aloitus: Jos olet kärsimätön aloittamaan ilman että ymmärrät mitä olet tekemässä, niin voit hypätä suoraan käyttämään Rakentamisskriptiä, mutta suositellaan vakavasti, että luet tämän dokumentin ensin.

KDE-ohjelmiston käyttö

Jos haluat käyttää stabiilia KDE-ohjelmistoa jokapäiväisiin tietokonetarpeisiisi, niin sinun ei tarvitse itse kääntää lähdekoodia toimivaksi ohjelmistoksi. Sen sijaan sinun pitäisi käyttää ohjelmistoasennusohjelmaa, jonka Linux-jakeluversiosi tarjoaa KDE-ohjelmiston asentamiseksi.

Parhaiten opit tämän jakeluversiosi normaalien ohjelmistotukikanavien kautta, vaikka saatat löytää hyödyllisiä tietoja seuraavilta sivuilta:

Opastuksen hakeminen

Jos etsit opastusta KDE-työtilan tai KDE-sovellusten käyttämiseksi, vieraile sivustolla KDE UserBase.

Jos sinulla on mitään kysymyksiä lähdekoodin kääntämisestä toimivaksi sovellukseksi tai KDE-ohjelmiston kehittämisestä, kysy vapaasti opastusta. Ole kuitenkin kärsivällinen vastausta odottaessasi, ja yritä ratkaista pulma itse, sillä me emme tee sitä kaikkea sinulle. Perehtyen johonkin asiaan perinpohjin ja ymmärtäen miksi joku ei toimi, on hyvä tapa oppia kuinka asiat tehdään oikein.

KDE-ohjelmiston kääntäminen ja suorittaminen lähdekoodista

On useita mahdollisia tapoja rakentaa ja asentaa KDE-ohjelmistoa ja valitsemasi menetelmä riippuu siitä mitä haluat tehdä ohjelmistolla. Erityisesti, jos haluat vain rakentaa ja kehittää yksittäisen sovelluksen, niin sinun ei tarvitse rakentaa koko KDE-kehitysalustaa sen tekemiseksi. Voit lukea lisää tästä Rakentamismenetelmien sivulta.

Seuraavat lohkot selittävät askeleet, jotka sinun on ymmärrettävä ja antavat ohjeita, joita sinun on seurattava voidaksesi onnistuneesti rakentaa KDE-ohjelmistoa lähdekoodista:

Kehitysmalli

TODO: Yleinen johdanto kehitysmalliin, julkaisijaksoihin, jne.

Kehitystyökalut

On lukuisia kehitystyökaluja, jotka ovat joko vaadittuja tai hyödyllisiä KDE-ohjelmiston rakentamisessa. Niistä haluat tavallisesti käyttää niitä stabiileja versioita, jotka jakeluversiosi tarjoaa.

Saatat haluta käyttää graafista IDE-käyttöliittymää kehitystyössäsi:

KDE-avustaminen

Sitten kun sinulla on KDE-kopio rakennettuna, voit aloittaa KDE-avustamisen. Alla olevilta sivuilta löydät opastusta, mikä auttaa sinua tekemään KDE:stä vielä paremman.

Action tool.svg

This page was last modified on 14 July 2012, at 14:42. This page has been accessed 10,668 times. Content is available under Creative Commons License SA 3.0 as well as the GNU Free Documentation License 1.2.
KDE® and the K Desktop Environment® logo are registered trademarks of KDE e.V.Legal